Sloh: Popis osoby - Osoba, se kterou bych se rád setkal

Útvar: popis osoby
Autor: Vladimír Horák (nepoužívejte text, i učitelé umí používat Google)

Osoba, se kterou bych se rád setkal 

Osoba, kterou budu popisovat, sice sama o sobě neexistuje, hraje ji pouze herec, ale i tak je pro mě velkým ideálem, už jenom díky tomu, že dokáže vždy všechno vyřešit. Jeho pravé jméno vlastně ani nikdo neví, jelikož za celou dobu vysílání nikdy nezaznělo, ale on sám si nechává říkat Dr. Who.
Navenek se nejeví příliš noblesně. Vždy zvolí sako nenápadné, většinou béžové barvy, ale oblek zdobí vyžehlený motýlek, který nosí uvázán pevně kolem krku.
Hlava je spíše šišatá, hnědé vlasy si češe dopředu, čímž mu vznikne přeliv přes celé čelo. Uši, které se na špičkách pořád červenají, příliš neodstávají.
Čelo je již zvrásněné od mnoha problémů, které musel v životě řešit. Oči jsou jasně modré, hluboké jako azurové moře, pokud se do nich člověk zadívá. Nos, zaklíněný přesně mezi nimi, jim dodává ještě větší hloubku. Rty má tmavě růžové. Chodí vždy perfektně oholen a upraven.
Povahově je velmi stálý, ale jako správný vědec se nebrání přijmout novinky, i ty, které mohou být nad jeho chápání, které je velmi rozvinuté. Snese naprosto vše, krom toho, když ho lidé neposlouchají, což se děje vždy, když má pravdu, kterou má stále. Miluje, pokud se někdo diví tomu, co právě dokázal a svůj objev pokaždé náležitě vědecky popíše a potom demonstruje prakticky na příkladu. Artikulace je jeho silnou zbraní a využívá naprosto ke všemu, klidně i porážce protivníka. Chůze je velmi neposedná, často by se dalo říct, že pro svou nedočkavost se chová jako malé dítě, ale vůbec mu to nevadí, přestože si o něm ostatní myslí své. Lidi nikdy nepodceňuje, ale když ho překvapí, ochotně je pochválí a ocení to, co právě udělali.
Díky jeho poznatkům je velmi chytrý a dokáže si vždy poradit. Má nadání pro vše - od medicíny přes techniku až po zahradničení.
Mám ho velice rád pro jeho dynamičnost a energičnost a velmi se mi líbí jeho životní postoj, který jakoby říkal, „zastav se a zmrzneš.“
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Kazi

Ahoj lidi, jak je?
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

1 komentářů:

  1. divne ale jo dobry moc mi to pomohlo k memu referatu

    OdpovědětVymazat