Maturitní sloh - Otevřený dopis

Otevřený Dopis
Jak napsat sloh - dopis - k maturitě (a nejenom k maturitě) správně? Třeba vám pomůže moje ukázka:
Útvar: dopis
Určení: veřejný (otevřený) dopis
Autor: Vladimír Horák (nepoužívejte text, i učitelé umí používat Google)



V Rychnově nad Kněžnou dne 29. února 2012

Vážený pane starosto,

obracím se na Vás se žádostí o odstranění černých skládek, které pomalu, ale jistě vznikají v lese Ve Včelném poblíž Rychnova nad Kněžnou.

Tento nádherný les, přestože je jeho část začleněna do systému chráněných krajinných oblastí, je zasypáván odpadem. Při nedělní procházce je prakticky nemožné nenarazit na nějaký, ledabyle odhozený a z křoví vyčnívající pytel, který svědčí o nepořádnosti některých našich spoluobčanů.

I přes fakt, že město pravidelně pořádá svozy nebezpečného odpadu, kdy jsou tyto materiály odváženy zdarma, nachází se často toto smetí právě v našem lese. Pravděpodobně se zde nacházejí i látky, které mohou být nebezpečné jak pro přírodu, lidi, a obzvláště pak pro malé děti, které si v tomto lese hrají. Není to přece daleko na místní rychnovské koupaliště a vedou tudy navíc poznávací, turistické a cyklistické stezky.


I plastové pytle a komunální odpadky, které tvoří většinu zde nezákonně uloženého, lépe řečeno odhozeného, odpadu je možné vyhodit na sběrných místech k tomu určených.

Tento dopis píšu v dobré víře a doufám ve vyslyšení připomínek a návrhů spoluobčanů. Vím, že odstranění takto nahromaděných věcí není pro městský rozpočet zanedbatelnou položkou, ale odstranění těchto materiálu přispěje k lepšímu životu občanů i přírody.

Se srdečným pozdravem

                                                                           Vladimír Horák
                                                                           Zástupce občanů Rychnova
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Kazi

Ahoj lidi, jak je?
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat