Maturitní sloh - Dopis

Dopis

Jak napsat sloh - dopis - k maturitě (a nejenom k maturitě) správně? Třeba vám pomůže moje ukázka:

Informace:
Útvar: dopis
Určení: veřejný dopis
Autor: Vladimír Horák (nepoužívejte text, i učitelé umí používat Google)


Rychnov nad Kněžnou, dne 19. 12. 2011

Milá zástupkyně/ milý zástupce televizní korporace SyFy,

jsem věrným fanouškem hned několika vašich pořadů, které v Americe vysíláte. Dívám se na ně velice rád a vždy čekám na vydání nového dílu a těším se „jak malé dítě“. Zároveň je pro mne představa „mezi-sériové přestávky“ vždy noční můrou.

         Ale nyní k problému, který bych vám rád sdělil. Co mě může opravdu rozčílit je fakt, že dochází k rušení seriálů i s velmi vysokou sledovaností. Vím, že pro Vás je velmi důležitým hlediskem výnosnost reklam, ale pokud má seriál dobrý rating a značný počet diváků, není tu snad důvod k jeho zrušení, ne?


         S uvedením, že např. 5. série seriálu Eureka bude sérií konečnou, se strhla doslova lavina přání o prodloužení seriálu. Seriál je podle mě dlouhodobě výnosnou záležitostí i přesto, že se do hodnocení sledovanosti nedá započítat stažení dílu na internetu.

         Přesto neberete v potaz, že v mnoha zemích není Vaše vysílání, ani přes satelit, dostupné, což je veliká škoda. Takovýmto fandům nezbývá nic jiného, než si díl stáhnou online a čekat na vydání titulků od překladatelů, jejichž angličtina je na vysoké úrovni a jsou ochotni obětovat trochu svého času pro druhé.

         Koncem tohoto dopisu bych Vám chtěl popřát hodně úspěchů, mnoho odvysílaných epizod, skvělých scénářů a pozitivních kritik Vašich seriálů.

         S pozdravem

  
                                                                                         Vladimír Horák
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Kazi

Ahoj lidi, jak je?
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat