Fallout Shelter: Návod - Základní informace o hře

Začali jste hrát a potřebujete trochu poradit? Herní nápověda není dostatečná? Tento návod je pak přesně pro vás. A pokud vám náhodou nebude stačit, na konci článku naleznete (již brzy) odkaz na Tipy a triky, které vám umožní mít ten nejlepší kryt.

Místnosti
Jsou základním stavebním kamenem vašeho bunkru. Začínáte s vchodem a výtahem. Místnosti stavíte po jedné, ale stejné typy místností se dají spojit - max. 3 místnosti jdou spojit do jedné. Každá místnost se dá vylepšit, spojené místnosti mají výhodnější ceny vylepšení. Nejdůležitější jsou tyto 3 místnosti: Generátor elektřiny, Jídelna a Úpravna vody. Tyto místnosti produkují důležité suroviny: elektřinu, jídlo a vodu. Aby obyvatelé měli, kde bydlet je nutné stavět obytné místnosti. Na každém patře také musí být výtah, který by se dal považovat za speciální typ místnosti. Všechny místnosti kromě Generátoru elektřinu potřebují ke svému provozu elektřinu. Místnosti, které můžete postavit se postupně odemykají v závislosti na počtu obyvatel v krytu.

Typy místností:
Vchod do krytu, Výtah, Obytná místnost, Generátor elektřiny, Jídelna, Úpravna vody, Skladiště, Ošetřovna, Laboratoř, Stanice radia, Nukleární reaktor, Zahrada, Čistička vody, Stáčírna Nukka Coly a tréninkové místnosti: Posilovna, Místnost pro atletiku, Zbrojnice, Třída, Fitness, Salonek a Herna.

Při budování místností se také setkáte s kameny, které musí být odstraněny, než na dané místo budete moct místnost postavit.

Produkce
Produkují se hlavně tři základní suroviny: voda, elektřina a jídlo.
Produkce dle místností (využití místností):
Vchod do krytu - obrana proti napadení, čím vyšší level vchodu, tím déle jim trvá proniknout do krytu.
Výtah - slouží k přepravování se mezi patry. Na každém patře musí být alespoň jeden. Bez výtahu není možné postavit další patro.
Obytná místnost - navyšuje maximální možný počet obyvatel krytu. Slouží také pro rozmnožování.
Generátor elektřiny - výroba elektřiny.
Jídelna - výroba jídla.
Úpravna vody - výroba vody.
Skladiště - místo v inventáři. Není potřeba, aby v této místnosti někdo pracoval.
Ošetřovna - výroba Stimpacků (přídává životy).
Laboratoř - výroba léku na ozáření.
Stanice radia - šance na přivolání nového obyvatele pocházejícího z pustiny.
Nukleární reaktor - výroba elektřiny.
Zahrada - výroba jídla.
Čistička vody - výroba vody.
Stáčírna Nukka Coly - výroba vody a jídla.
(Produkující místnosti také při vylepšení přidávají místo pro skladování daných surovin)

Tréninkové místnosti: Posilovna, Místnost pro atletiku, Zbrojnice, Třída, Fitness, Salonek a Herna - přidávají Special staty dle jejich zaměření (tzn. Posilovna přidává S)

Místnosti produkují suroviny za určitý čas, který je ovlivněn počtem pracujících obyvatel, jejich special staty a převleky. Tento čas může být urychlet volbou Rush, která ale může selhat.

Obyvatelé
Každý z obyvatelů má své Special staty (viz. obrázek). S těmi buď již přicházejí nebo se s nimi rodí. Navyšovány mohou být v tréninkových místnostech. Každý Special stat je vhodný pro jinou místnost.
Obyvatelé potřebují jídlo a vodu. Při nedostatku jídla jim začnou ubývat životy, při nedostatku vody začnou trpět ozářením. Oboje negativně ovlivňuje spokojenost. Spokojenost obyvatel zvyšuje produkci, proto je dobré ji udržovat co nejvýše.
Obyvatelé ze začátku přicházejí sami. Později ve hře je budete moci získat pouze rozmnožováním, přivoláváním skrze rádio nebo pokud nějaké získáte v Lunch boxech.

Zbraně a převleky
Převleky zvyšují Special staty obyvatel, zbraně jejich útok. Zbraně a převleky se dají získat z výprav do pustiny a lunch boxů.

Cíle (Objectives)
Jsou úkoly, které se objevují vždy po třech a za jich splnění získáváte Caps (měna) a Lunch boxes. Lunch boxes obsahují Caps, zbraně a převleky a speciální obyvatele. Každý den jste ohodnoceni a dle úrovně spokojenosti dostanete Caps. Pokud hrajete 7 dní za sebou, získáte Lunch box.

Pustina
Obyvatele vyšlete do pustiny jeho přetáhnutím vlevo nahoru před vchod. V pustině můžete nalézt Caps, zbraně a převleky.

Medicína
Na ošetřovně a v laboratoři se vyrábějí injekce. Stimpacky se používají na zvýšení životů a RadAway na ošetření ozáření. Stimpack nevyléčí ozáření, pokud je tedy obyvatel ozářen, použijte nejdřív RadAway.

Pohromy a napadení
Čím více lidí v krytu budete mít, tím častějí a  budou různé nehody, pohromy a přepadení. Vybavte proto své lidi zbraněmi. Těhotné ženy a děti vždy ze zasažené místnosti utíkají. Pokud situaci nezvládnete vaši obyvatelé mohou zemřít.

Vydělávání Caps
• Za cíle - plnění cílů (úkolů).
• Za uspíšení výroby (Rush) - snažte se vybírat místnosti, kde je malé % selhání, případně, kde se vyskytují obyvatelé, kteří jsou případnou pohromu schopni ustát.
• Z výprav do pustiny - víc Caps je za: vyšší level obyvatele, vysoký stat Luck (štěstí), delší dobu na cestě.
• Šance získat Caps je i při dokončení produkce v dané místnosti - čím vyšší Luck (štěstí) u obyvatel v místnosti, tím větší šance tento bonus dostat.
• Dosažení nového levelu obyvatele: 1 level = 1 Cap.
• Zvýšení special statu v tréninkové místnosti.
• V Lunch boxech.
• Prodejem zbraní a převleků.


Odkazy: Pokračování: Tipy a triky, IGN wiki

Do komentářů se s námi můžete podělit o vaše postřehy, co se vám líbí a nelíbí na hře a pokud si nevíte s něčím rady, není nic jednoduššího než se zeptat.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

5 komentářů:

  1. Odpovědi
    1. Nejsem si jistá, co přesně tím myslíš. Hra se "ukládá" sama průběžně. Při vypnutí ale čas běží dál, proto je třeba dávat pozor na vyslance v pustině :) Je to stejný princip jako většina android/ios/facebookových her jako jsou farmy, města...

      Vymazat
    2. Aha skoda...Ja jen ze hru vypnu na par min a hned mam vse na minimum (vodu atd.)
      A sedet u toho celej den nejde

      Vymazat
    3. Ale dá se to vyvážit a pak tam chodit 1-2x denně, pokud nejsou vyslanci v pustině, tak i míňkrát, oni lidičky chvíli vydrží, přinejhorším jich pár umře :D

      Vymazat
  2. de fallout shelter přeložit do češtiny a jestli ano jak?

    OdpovědětVymazat