Blogger: Jak stáhnout a nastavit šablonu

V tomto článku vám ukážu, jak stáhnout šablonu a poté i jak ji nainstalovat na váš blog. Nastavení šablony se dá udělat dvěma způsoby.
Jak stáhnout šablonu
Pro příklad jsem vybrala šablonu Xenon, která jde stáhnout z Btemplates:
Šablonu si můžeme nejprve důkladně prohlédnout v Preview (náhledu). Pokud se nám vybraná šablona líbí stahujeme kliknutím na Download. Na většině stránek s šablonami ke stažení se šablony stahují zabalené v .rar (případně .zip).
V našem případě se šablona stáhla v .zip souboru. Pro jeho rozbalení je potřeba nějaký program, například Winrar (na obrázku). Z téhle složky rozbalíme soubor končící na .xml.

Jak nainstalovat šablonu

1. Způsob: Nahrát soubor se šablonou přímo do bloggeru
V nastavení blogu klikněte na Šablona, poté vpravo nahoře na Zálohování / Obnovení, zvolíte možnost Procházet a vložíte soubor s .xml (v našem případě Xenon.xml).
Potvrdíte tlačítkem Odeslat a šablona se ihned nastaví na váš blog.


2. Způsob: Kopírovat / Vložit
V tomto způsobu si nejdřív otevřeme soubor naší šablony v poznámkovém bloku (nebo jiném textovém editoru). Obsahem je kód, který si celý označíme (můžeme využít klávesové zkratky Ctrl+A, která označí veškerý text) a dáme kopírovat.
V Bloggeru si otevřeme nastavení Šablony a poté zvolíme možnost Upravit HTML. Zobrazí se kód stávající šablony. Tento kód nahradíme kódem šablony stažené. Kód stávající šablony můžeme opět označit pomocí Ctrl+A a poté místo něj vložíme kód stažené šablony.
Pak už stačí jen dát Uložit šablonu a.... chvilka napětí... hotovo! ;-)

Tak snad jsem na nic nezapomněla a vše bude fungovat, jak má. Pokud máte jakýkoliv problém s nastavováním nové šablony, není nic jednoduššího než se níže v komentářích zeptat. Moc ráda vám pomůžu.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

1 komentářů:

  1. Panebože! Děkuju moc! Tenhle článek mi moc pomohl! Hledala jsem to snad po celém internetu😅

    OdpovědětVymazat