Světlé stránky života maturanta

Pokud jste na tento článek narazili čirou náhodou, vězte, že je se jedná spíše o pokračování předchozího článku, který najdete zde.
Ovšem můžete ho číst i tak, jak stojí a leží ;)

Minule jsme se bavili o té oficiální cestě maturanta - tedy studenta 4. ročníku - k úspěšnému složení maturitní zkoušky a tedy k zakončení života na střední škole. Nyní se podíváme na ty méně oficiální, ale o to více zajímavé milníky na této cestě. A vezmeme to hezky postupně, tak, jak to přijde

Výběr stužek a šerp aneb Třetí světová válka
Ačkoliv se výběr stužek a šerp může zdát jako super zábava, pamatujte na to, že ve třídě nejste sami a věřte, že každý máte jiný styl. Kdo to kdy vymyslel, že mají stužky mít 3 proužky stuh? A každá může být jinou barvou? Ještě je něčím spojit? Nyní se prokáže charakter a soudržnost vaší třídy. Většinou proběhne rozdělení třídy na menší skupinky (armády), prosazující a bojující za svou verzi stužek. Pokud se na vás usměje štěstí, vzejde z všeho toho zmatku jeden vůdce, který vám nakonec pomůže k vyřešení a zvolení stužky mírovou cestou.
Šerpy! To by mohlo vypadat na celý další článek. Holky totiž na maturitní ples nenosí stejné šaty a každá bude usilovat o to, aby jim šerpa ladila se šaty. A co teprve holky, co ještě šaty vybrané nemá… Kluci se zas musí bránit návrhům holek na takové ty neklučičí barvy jako je růžová. Nejlepší volbou bývá většinou neutrální barva (často stříbrná).
A stále to není všechno, jak na stužky, tak na šerpu se musí něco napsat! A to něco může být napsáno milionem fontů! Vyložená apokalypsa!

Co je tedy třeba rozhodnout:
• Stužky: kolik bude mít stužek (většinou 3), jaké barvy zvolíte (každá stužka může mít jinou barvu), čím budou jednotlivé stužky spojené, co bude na stužkách napsáno (klasika název školy a rok maturity je v pohodě, ale stužka s nějakým heslem je kámen úrazu!)
• Šerpy: barva šerpy (nutně musí ladit se vším), nápis na šerpě (vepředu i vzadu), font nápisu, ozdoba na spoji (volitelné)

Stužkovací večírek, nebo-li stužkáč:
Akce, kterou studenti mají většinou ve velké oblibě. Tuto společenskou událost provází hodně alkoholu, vtipné kostýmy, vzpomínky na školní výlety a exkurze. Jedná se o akci, kterou organizují (zcela) sami studenti a učitelé jsou pouze zvanými a vítanými hosty. 

Co budete potřebovat?
- stužky, které jste si objednali v dostatečném předstihu, jelikož v tomto období mají všechny firmy napilno,
- “Téma” večírku: Sice můžete jít do hospody, jen tak, jak jste, ale bude lepší, pokud to okořeníte exotickým, retro či jiným nádechem,
- místo: Počítejte, že přijde celá třída a i učitelé, takže byste měli mít vybranou vhodnou lokaci, která nabídne podmínky pro pohodlné posezení, zajímavé aktivity a další činnosti, které budete chtít v onen večer provozovat,
- zásobu alkoholu a catering: velmi souvisí s výběrem místa, některá jsou už dobře zásobena, jiná budete muset vybavit z vlastních prostředků,
- pozvánky a dobrou náladu: pokud splníte všechny předchozí body na jedničku, vytvoření nápadu na papíře je otázka chvilky u PC.

Pokud si s učiteli moc nerozumíte, nezoufejte. Tato akce zcela jistě prolomí ledy a dojde i na přátelská potykání.

Maturitní ples
Maturiťák je společenská akce roku. Celé ty roky jste o něm mluvili, chodili se dívat na ty, které patřili studentům z vyšších ročníků, a teď přišel čas na ten váš. Nejkrásnější princeznovské šaty, vyžehlený oblek už zcela jistě visí ve skříni. A pokud ne, je pravý čas nějaké sehnat. Na poslední chvíli bývají obchoďáky narvané a regály naopak pečlivě vybrané. Ovšem ošacení není to jediné, co budete potřebovat.
Nezapomeňte, že na taneční plochu nepřijdete jenom tak. Důležitý je nástup, který, pokud budete mít štěstí, budete nacvičovat místo hodin tělesné výchovy. Sami si musíte sestavit hudbu (remix písní) a vymyslet rozumnou choreografii. Nebojte, učitelé jsou tu pro vás. Pokud se váš ples nese také v nějakém tónu či jste vybrali zaměření, bylo by dobré váš nástup a celý ples skloubit do tématu, který jste vybrali.
Dalším bodem programu po vašem nástupu, mnoha společenských fópá a znemožněních, je tombola. Dárky do ní obvykle zajišťují také sami studenti od sponzorů, či firem a proto je dobré začít dříve.
A nesmíme zapomenout na všemi oblíbené zašlapávání šerp, které je vrcholem této společenské akce. Potácející se studenti v různém stavu opilosti ze sebe strhávají šerpy, hází je na zem a poté se snaží na ně šlápnout. Extrovertní typy k tomu svolávají další zmatené hosty s pokřikem: “Pojď mi jí taky zašlapat, ať mám u maturity štěstí!”.

Poslední zvonění
Čas odplaty nastal! Nyní se můžete pomstít za předchozí poslední zvonění, kde se vás minulí čtvrťáci snažili všemi možnými způsoby ponížit. Samozřejmě je zde paradox, že se nemůžete vyloženě pomstít těm, kteří muka způsobili vám, ale třeťákům, kteří s tím neměli nic společného. Ale to už je přirozený řád věcí. I oni budou mít za rok svou příležitost.
Ať jste si minulý rok slibovali a plánovali svou pomstu na příští poslední zvonění sebevíc, při jeho vymýšlení zjistíte, že vlastně nic nemáte a co vymyslíte, už je tak šíleně ohrané, že už by to nikoho ani nebavilo ani nepřekvapilo. Přesto se vám nakonec povede vymyslet něco tak nepříjemného, že se to vyrovná vašemu utrpení a v některých aspektech ho možná i předčí.
Ono staré dobré “sněz tohle”, co vypadá tak, že to už jednou trávícím procesem prošlo, urovná i největšího rváče. Zde můžeme pouze doporučit kuchařku Ládi Hrušky nebo recepty z pořadu Babicovy dobroty.

Co je třeba naplánovat?
- rozhodnout se zda masky, které navléknete na tuhle super akci budou ladit a mít jedno téma, anebo si každý zvolí masku, jakou bude chtít
- vymyslet styl vybírání peněz
- připravit zásobu rtěnek, tužek na oči, voňavek a octových roztoků - neboli vaše zbraně
- naplánovat program pro třeťáky (disciplíny, kterými budou muset projít, aby mohli být pasování na řádné mazáky)
- ostatní: hudba, proslovy, dražby, tomboly, soutěže

Pomaturitní večírek
Posledním setkáním celé třídy bývá zpravidla, krom pořádaných slezů, pomaturitní večírek. Jedná se opět o akci pořádanou studenty, kde se holduje v nadměrné výši alkoholu a zábavě. Proč taky ne. Maturita je z krku, minimálně pro většinu z vás a to se musí oslavit. K této akci nemáme, co vám více nabídnout. Místo i případné aktivity jsou zcela ve vaší režii.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat