Harry Trottel - Parodie, která opravdu pobaví

Kdo by neznal Harryho Pottera... Malý, pohublý kluk, kterému zemřeli rodiče, když byl malý. Bydlí u tety a strýce a je neustále šikanován svým bratrancem. A pak se jednoho dne dozví, že je čaroděj...

Pak je tu Harry Trottel, taktéž je osiřelý a bydlí a tetou a strýcem, ale rozhodně není pohublý. Harry Trottel je narozdíl od známějšího Pottera statný chlapec, který rád šikanuje svého hubeného bratrance Dooleyho. A teta se strýcem mu splní vše, co mu na očích vidí (nebo alespoň, co je v jejich možnostech).
Harry Trottel je série 4 knih (+ jedné bonusové) parodující slavnou ságu Harryho Pottera. Tuto skvělou parodii napsal Peter M. Jolin.


Popis na zadní straně prvního dílu:
"Už si to ta brýlatá továrna na peníze zasloužila!"
Parodie nemá za cíl zanášet do díla chyby, doplňovat je. Parodie je satira.
Ne že bychom neměli Harryho Pottera rádi, ale nepřipadá i vám také trochu podezřelé, jak by mohli trápit chudáci mudlové největšího čaroděje? Kde se bere tolik sov? Viděl by opravdu předpubertální Potter v lucidním zrcadle své rodiče? Nám to tedy podezřelé připadá. A víme dokonce odkud se na jeho čele vzala jizva ve tvaru "W", která bývá někdy nesprávně vydávána za blesk...
Kdo se chce nechat překvapit, nechť si zakoupí první díl s názvem Harry Trottel a kámen Mudr. Tse a dál ve čtení nepokračuje. Neboli: Spoiler alert!
Čarodějové v téhle knize využívají kouzel ve svůj prospěch. Ano, peníze se vykouzlit nedají, jedině duplikovat, ale to zavání problémem. Ale duplikovat drahé kameny a kovy rozhodně jde! Čarodějové a čarodějky jsou tedy velmi bohatá sebranka, pracující na nejvyšších místech, užívající si luxus. Také žijí v 21. století a využívají jeho výhod.
Neštovice jsou chráněny silovým polem a jsou jediným místem, kde se dá hrát Brůmink, aniž by byli čarodějové odhaleni. Na chodbách nehoří pochodně, ale jsou nahrazeny pochodněmi na baterie a celý hrad je chráněn počítačových systémem. Pro vstup do kolejních ložnic se používají čipové karty a heslo, které požaduje mluvící počítač.
Velmi trefné jméno získal v parodii Malfoy, který se zde jmenuje Paco Halfox. Steinerovi (Weasleyovi) jsou židé. A profesor Grape rozhodně nechodí v černém!
Pro zvědavé, úryvek z první knihy:
"Trottel, Harry," zavolala profesorka McGorgonová.
Z několika míst u stolů se ozvalo obdivné mručení. Harry se snažil vnímat jen cestu, kterou měl před sebou a nic víc. Měl co dělat, aby nezakopl.
"Vážně tamten Trottel? Božínku!" zaslechl od někoho z Buziboru.
Harry se odevzdaně posadil proti duchovi a pro jistotu začal dýchat ústy, neboť z ducha vycházel nějaký nepříjemný pach, a jemu bylo špatně od žaludku už poměrně dlouho.
"Hmmm," bručel duch. "Tak copak to tu máme? Co s tebou?"
"Když mě nezabijete, je mi to tak nějak jedno," zašeptal Harry spíš pro sebe, ale stařičký duch o kupodivu zaslechl.
"Ale?" podivil se duch. "Tobě je jedno, kam půjdeš? Ve které z našich čtyř kolejí budeš rozvíjet své jistě velmi pozoruhodné schopnosti? Hm... no dobrá... tak tedy... Nemelmír!"
Poslední slovo klobouk vykřikl nahlas.
Harrymu spadl ze srdce kámen zvíci melounu. Chvíli se bál pohnout v obavě, zda se při tom pádu neuvolnilo ještě i něco jiného. Zavrtěl se a když seznal, že k nehodě bohudík nedošlo, vstal, převzal od profesorky McGorgonové čipovou kartu a rázným krokem - tak rázným, jak mu to jen roztřesené nohy dovolovaly - se odebral k odběru otisku.
U nemelmírského stolu vládlo bujaré nadšení, Steinerovic dvojčata halekala "My máme Trottela! Máme ho!" a tloukla přitom pěstmi do stolu, až nadskakovaly talíře.
Pokud máte rádi Harryho Pottera a velkou kopu vtipů, vtipných situací a máte smysl pro humor, určitě vyhledejte sérii Harryho Trottela.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat