Jesse - Můj nejoblíbenější literární hrdina (sloh - charakteristika)

Jesse - můj nejoblíbenější literární hrdina

Mojí nejoblíbenější literární postavou je bezpochyby Jesse. Jeho pravé jméno je Hector de Silva, ale všichni mu říkají Jesse. Žil kolem roku 1850 v Kalifornii, kde se měl oženit se svou sestřenicí Maríou. Bylo mu asi 20 let, když byl záhadně zavražděn…

Poprvé se v knize s Jessem setkáváme po nastěhování dívky Susannah do nového domova. Jesse je vysoký mladý muž s krátkými, mírně zvlněnými tmavými vlasy. Pyšní se lesklýma tmavýma očima, které má orámované dlouhými hustými řasami. Jeho vypracované tělo je obklopeno slabou září. Pro většinu lidí Jesse neexistuje, nemůžou ho vidět. Jesse je duch.

Jesse byl velmi osamělý po celých 150 let. Uvízl po své smrti ve světě živých a nemohl se posunout dál. Po jeho setkání s mediátorkou Susannah se ale vše zlepší. Na Jessovi je vidět, že byl vychován v jiné době, jeho chování se liší od mladíků stejného věku. Je velmi galantní a milý. Ovšem pokud by někdo někomu ubližoval, neváhal by zasáhnout. Jeho ochranitelská vlastnost často "vytáčí" Susannah, ale současně jí díky ní zachránil mockrát život. Velmi rychle se učí novým věcem a zajímá se o lékařství. Nejvíce se však zajímá o Susannah, do které se zamiloval. Spolu s ní začíná opět "žít".

Než zemřel, chtěl se stát lékařem, ale jeho otec mu nedovolil studovat. Těší ho dělit se s ostatními o své vědomosti a pomáhat jim.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat