Padesát odstínů šedi (Fifty Shades of Grey) - recenze knihy

Název knihy: Padesát odstínů šedi
Originální název: Fifty Shades of Grey
Autor: E. L. James
Žánr: Erotický román
Knížku můžete zakoupit na: Kosmas.cz

Anotace:
Studentka literatury Anastasia Steel má za úkol zpracovat rozhovor s úspěšným a bohatým podnikatelem Christianem Greyem. Na domluvenou schůzku přijde muž, který Anastasii neuvěřitelně přitahuje. Je okouzlující, krásný, neuvěřitelně chytrý, svůdný a hrozivý. Nezkušená a nevinná dívka poprvé zažívá pocit, že nějakého muže chce. Z jedné strany ji odrazuje jeho záhadná rezervovaná osobnost a z druhé strany se mu strašně touží přiblížit. Starší a zkušený Christian není schopen odolat klidné kráse, důvtipu a nezávislému duchu mladé dívky. Ať chce nebo ne, musí si přiznat - touží po ní, chce ji...ale za svých vlastních podmínek. Anastasia je šokovaná i vzrušená Christianovými nezvyklými erotickými chutěmi. Váhá, ale není schopná mu odolat. Vášnivý živočišný vztah odkrývá jejich tajemství i temné sexuální touhy.

O knize jsem slyšela z mnoha různých stran. Ať už reklamy na internetu, narážky z různých rozhovorů ve videích apod. Nikdy jsem tento žánr nečetla a nikdy mě ani nenapadlo, že by mě mohl bavit. Vždy jsem četla spíše fantasy nebo dobrodružné romány. Byla jsem zvědavá, proč se o této knížce tolik mluví a co na ní je, tak jsem se odhodlala jí "vyzkoušet". Když mě nějaká kniha zaujme na zhruba prvních deseti stránkách, vždy ji dočtu až do konce. Tato knížka mě velmi zaujala a knížku jsem přečetla skoro jedním dechem. Text je psaný jednoduchým, ale čtivým jazykem, který rychle ubíhá. Příběh se sice může zdát najivní a nepravděbodobný, ale to mi nikdy u knih nevadilo. Ráda odbíhám od reality k takovým to příběhům. Velmi mě zaujal popis pocitů hrdinky, ale její "vnitřní bohyně", o které se často v knížce píše, mi přišla zvláštní a klidně bych se bez ní obešla.

Kniha má na internetu mnoho sporných recenzí. Někteří ji odsuzují jako naprostou hrůzu a nudu a jiní ji naopak vychvalují. Mě se kniha líbila, i když musím uznat, že v tomhle žánru ji nemám s čím srovnávat.

Padesát odstínů šedi je první díl trilogie. Druhý díl se jmenuje Padesát odstínů temnoty. Poslední díl se nazývá Fifty Shades Freed a v češtině vyjde někdy na podzim.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat