Mobil v zahraničí - jak ho využívat a neskončit na mizině?

Spousta lidí dnes cestuje do zahraničí a potřebuje přitom samozřejmě využívat služeb mobilního telefonu. Ovšem v takovém případě je třeba být velmi obezřetný. Musíte při sjednávání roamingu na telefon pamatovat na některá pravidla, jinak riskujete účet za telefon, který vám může způsobit infarkt. A to samozřejmě nechcete. Na co tedy u nastavení telefonu a přijímání dat především pamatovat?

Roaming vyřešte ještě před cestou

Především si vždy nastavte roaming už doma, ještě před tím, než vyrazíte na cestu. Zjistěte si všechny nezbytné informace o zemi, kde bude vaše dovolená probíhat. Pokud byste řešili roaming až během cesty nebo dokonce v cílové destinaci, vyjde vás všechno mnohem dráž.

Nastavte si ochranný limit
Zřejmě budete potřebovat mít k dispozici nějaká data pro různé mobilní aplikace. Jestliže si třeba budete potřebovat občas pročíst maily nebo zjistit nějaké informace a nepotřebujete být na chytrém telefonu online pořád, potom vám většinou bude stačit objem asi 500 MB. Mobilní operátoři nabízejí různé datové balíčky, ať už na určitý objem nebo třeba na den či jiný časový úsek. Pořiďte si balíček, který vám bude nejlépe vyhovovat.

V každém případě je ale užitečné nastavit si ochranný datový limit. Pokud si ho u operátorů nastavíte, bude platit většinou automaticky pro celý svět. Jsou však možné i limity pro konkrétní země, ať už jde třeba o oblíbené Řecko, ležící v EU, nebo vzdálenější Maroko a podobné africké státy. Jakmile limitu dosáhnete, už vás aplikace dál nepustí, spojení bude přerušeno. Předejdete tak situaci automatického dokupování dat, které by vás mohlo přijít velmi draho. Také můžete zkusit využít Wi-Fi připojení v místě. Nebude vás to nic stát, ale není to 100% spolehlivé.
 
Poproste, ať vám zavolají
V případě volání mějte na paměti, že přijatý hovor je pro vás při roamingu levnější, než hovor odchozí. Takže pokud už nutně musíte volat, požádejte, ať zavolá rodina, kolegové či přátelé vám. V EU se hovory účtují po sekundách, přijatá data potom po 1 KB.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat