Tipy na články - aneb co psát, když vám dojde inspirace

8 tipů, co psát, když váš mozek stávkuje a odmítá vymyslet téma článku. Účelem tohoto článku je dát vám možnosti, které by vám měly ulehčit přemýšlení a snad i prorazit spisovatelský blok.


1. Vytvořte seznam věcí
Číselné seznamy jsou momentálně "v módě". Sestavujte žebříčky oblíbených - knih, stránek, výrobků, obchodů, článků, barev... Článek typu 10 věcí, 10 nápadů, 10 lidí...

2. Udělejte rozhovor
Rozhovor můžete udělat s oblíbeným blogerem, konkurencí, odborníkem, slavnou osobností nebo i klidně sám se sebou. Vymýšlet otázky pro druhé je jednodušší než vymýšlet celý článek - část článku budou tvořit odpovědi zpovídaného.

3. Napište recenzi
Vyberte si produkt nebo službu a napište, co se vám líbilo / nelíbilo, zda byste to doporučili ostatním... Recenzovat můžete knihy, jídlo, co jste koupili, blogy, webstránky, filmy a seriály...

4. Pište o svých úspěších a neúspěších
Ukažte lidem, jak jste dosáhli úspěchu a dejte jim tipy, jak toho také docílit. Nebo pište o svém neúspěchu a varujte ostatní, jak se mu vyhnout. Máte skvělý blog / web? Napište, jak jste toho docílili, jak jste získávali návštěvnost, kolik článků jste napsali apod. 

5. Oprašte staré články
I staré články mohou posloužit jako inspirace. Nyní můžete mít na téma jiný názor, můžete něco doplnit, oživit... Starý neúspěšný článek můžete lépe přepsat a znovu publikovat. Můžete napsat třeba i pokračování.

6. Filmy a seriály
Filmy a seriály už byly zmíněny u recenzí, ale i samy o sobě jsou velkým zdrojem inspirace. Můžete psát o poslední epizodě, oblíbených postavách, srovnejte je s knižní předlohou, co byste v nich změnili - jak by měli podle vás končit, co se mělo stát...

7. Co píší ostatní
Omrkněte, co píší ostatní. Napište svůj názor na věc, napište proč souhlasíte / nesouhlasíte s daným článkem. Velkým zdrojem inspirace mohou být i sociální sítě, podívejte se, co sdílí vaši přátelé a vaše oblíbené stránky.

8. Návody a DIY
Něco umíte? Tak se pochlubte. Napište návod. Ať už umíte šít oblečky na panenky nebo programovat, vždy se najde něco o čem se dá návod napsat. Takových receptů na bublaninu není nikdy dost...


Napadá vás další univerzální tip pro ostatní? Podělte se o něj v komentářích. Pokud vás snad tento článek přivedl ke psaní vlastního článku, postněte nám na něj odkaz.
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat