Čtení knih (sloh - úvaha)

Čtení knih

Co je to vlastně kniha? Proč ji číst? Není lepší, podívat se na film?
Někdo otevře knihu a vidí jen spoustu slov. Jiný ze všech těch slov složí dohromady příběh a připadá si, jako by byl součástí filmu. Kniha nemusí být pouze zdrojem příběhů a dobrodružství, ale i vědomostí. Tyto vědomosti může kdokoli načerpat, zamyslet se nad nimi a šířit je dál.
Dříve byla kniha jediným zdrojem informací a zábavy. Dnes už je víc možností získávání vědomostí a způsobů zábavy. Čím dál více lidí čerpá informace raději z internetu, kde je to mnohdy i stručněji sepsáno. Je pro ně lepší zhlédnout film, nad kterým stráví méně času než při čtení. Tito lidé nechápou, o co přichází. Kdo nezažije, nepochopí.
Když zhlédnu film, který se mi velmi zalíbí, a zjistím, že existuje i kniha, tak si ji s radostí přečtu. Proč? I když byl film skvělý, při čtení zjistím všechny podrobnosti a i jiné události, které tvůrci filmu nezachytili. Samozřejmě, kdyby se mělo natáčet doslova vše, co se odehrává v knihách, tak by to byl film nejméně na celý den. To by asi nikoho nebavilo.
Občas přečtu knihu, kterou později někdo zfilmuje. Při dívání na takový film si více všímám nepřesností, které se odlišují od dění v knížce. Přidají scénu navíc, něco si domyslí nebo vynechají. Neodsuzuji to, ani mi to nevadí, ale přijde mi to jako jiný příběh. Proto dle mého názoru není sledování filmu a čtení to samé. Nemá cenu čekat, až se to zfilmuje, čtení je z mého pohledu lepší.
Nelituji času stráveného čtením, kdykoliv si s chutí zase něco přečtu. Nejraději čtu fantasy, je nádherné ponořit do světa nekonečné fantazie, kde nic není nemožné…
Sdílet na Google Plus

Článek publikoval(a): Alesia

"You don't just give up. You don't just let things happen. You make a stand! You say no! You have the guts to do what's right, even when everyone else just runs away."
"Don't let the muggles get you down."
    Blogger Komentáře
    Facebook Komentáře

0 komentářů:

Okomentovat